Om meg

Hvem er jeg?

Jeg er født og oppvokst på Ør Gård i Halden – nær svenskegrensa ved Idd. Allerede som guttunge var jeg interessert i naturen og alt som kunne krype og gå. Mitt første bekjentskap med flyvende innsekter var veps og jeg hadde vepsebol i en kasse som jeg foret med mammas bringebærsyltetøy. Dette synes jeg var spennende og allerede som 12 åring fikk jeg min første bikube av en sverm som hadde slått seg ned i et stort grantre på gården. Og da starten min birøkterkarriere.

 

Fra hobbybirøkter til næringsbirøkter? 

Jeg har hatt birøkt som hobby i mange år og etter hvert ble interessen så stor at jeg måtte ta et valg om jeg ønsket å fortsette som hobbybirøkter eller ta steget og drømmen ut og satse på full tid som birøkter. Jeg har vært næringsbirøkter siden 2002 og har ikke angret en dag på det – måten bisamfunnet er organisert i samspillet med naturen for å overleve fasinerer meg. Birøktermiljøet i Norge har også en stor betydning for at jeg trives som birøkter – ikke minst det lokale miljøet og gode bikamerater.

 

Aktiv i birøktermiljøet?

Jeg har vært medlem i Tune og Omegn birøkterlag i 25 år og vært leder i laget siden 1994. Jeg har vært med i Buckfastmiljøet i 20 år – da Buckfastklubben eksisterte og nå videre i Buckfastavlergruppen (BAG). Kan også nevne at jeg er leder i Østfold Birøkterlag og er styremedlem i Norges Birøkterlag.